Blogi

Stressi aiheuttaa unettomuutta, nukahtamisvaikeuksia, nukkumiskatkoksia ja syvän unen vaiheen lyhyyttä.

On olemassa monenlaista stressiä mm. henkistä ja fyysistä stressiä, kun puhumme henkisestä stressistä yleensä se tarkoittaa henkistä kuormitusta, jonka tunnemme monesti myös kehossamme esim. päänsärkynä, huonona suoliston toimintana tai esimerkiksi selkäkipuna, kun henkinen taakka on ollut liian raskas kantaa tai elämäämme on tullut jokin menetys.

Hermoston yksi stressaaja on liian kova treeni eli liian kovalla sykkeellä tehty treeni, josta ei palaudukaan pelkästään nukkumalla tarpeeksi. Ylikunto tarkoittaa, että kehon hermosto sekä hormonitoiminta ovat häiriintyneet eivätkä välttämättä palaudu normaaliksi pienenkään rasituksen jälkeen.

Vähäkaloriset ja vähäravinteiset ruokavaliot vievät säästöliekille eli tarkoittaa sitä, että jos yritetään laihduttaa esim. vesipaastolla (extreme esimerkki), mikä on todella rankkaa elimistölle taikka muilla keinoin, jossa ravintoaineet ovat todella vähäisiä, lisääntyy kehollinen stressi todella paljon. Monet ns. pussikuurit ovat tällaisia...

En työssäni valmentajana käytä rooli-sanaa enkä määritä ketään minkään asian kautta. Jos itse Sinulla on käsiteltäviä asioita tällä alueella, voin ehkäpä auttaa pääsemään eroon ko. vaikutteista. Tällainen ajattelumallien vapautuminen voi auttaa sinua esimerkiksi pääsemään stressittömämpään tilaan.

Hoito on kehuttu rentoutushoito, jossa käytän myös eteerisiä öljyjä apuna (tuoksuttelussa ennen hoitoa sekä jalkapohjiin valitsemasi öljy allergiat huomioiden). Omaa aikaa Sinulle oma hetki rentoutua ja antaa vain ajatusten tulla ja mennä. Hoidon aikana ollaan rennoissa vaatteissa sekä musiikkina meditatiivista Reiki-musiikkia.

Uudet tutkimukset osoittavat (IHCAN mazazine 2/2023), että kun ihmiset etsivät nivelvaivoihin apuja niissä korostuu anti-inflamatoorisuus eli tulehduksen poisto sekä antioksidanttiset ominaisuudet. Tuoteet missä on esimerkiksi kurkumiinia, inkivääriä, vegaanista Omega 3:sta sekä frankencense-öljyä olivat tehokkaimpien joukossa.

Aminohapot ovat hyviä rakennusaineita keholle, niin lihaksille kuin myös aivoille. Fitline-tuotteiden aminohappopitoisuudet ovat suhteellisen maltillisia ja siksi sopivat hyvin myös ns. aivosumun taikka stressin selättämiseen, usein vaikka olisi käytössä lääkityksiäkin. (nämä pitää kuitenkin tarkistaa tapauskohtaisesti mikä sopii kenellekin ja...

Mitä pitäisi syödä ja minkä verran? Milloin pitäisi syödä? Minulla ei ole nälkä, joten miksi pitäisi syödä säännöllisesti, miksi aamiainen olisi hyvä idea, entä jos ei vaan kiinnosta? Kasvikset eivät maistu. Mitä pitäisi tehdä, että menisivät kurkusta alas, koska niissä on kuulemma kaikkea hyvää?

Stressissä ruoansulatus hidastuu ja nälkä voi vähentyä sekä paino alentua, mutta ei terveellä tavalla. Usein stressissä myös ns. lohturuokien syöminen lisääntyy tai riippuen henkilöstä jopa ylensyönti, sillä stressissä voi tulla myös tunne, ettei ole täynnä eli kylläisyyskeskuksen toiminta on muuttunut/häiriintynyt. Hae apua syömisen ongelmiin, jos...