Elämä on kokonaisvaltaista elimistön toimintaa

18.10.2022

Elämä on kokonaisvaltaista elimistön toimintaa, siksi se myös vaatii kokonaisvaltaista hoitoa, niin ennaltaehkäisevää kuin erityispiirteisiin nojaavaa hoitoa. 

En puhu asiakkaalle ongelmista, vaan asioista. Ihminen määrittää itse, onko jokin asia hänelle ongelma vai ei. Puhun kehon tasapainosta ja epätasapainosta ja siitä miten tasapainoinen kehon tila saavutetaan. Ravintoterapialla on saatu niin paljon hyviä tuloksia, että niitä on mahdotonta kaikkia luetella tässä. Siksi kerron oman esimerkkini. 

Olin 2015 burnoutin kokenut ja sen jälkeen hitaasti toivuin syömällä paljon hyviä lisäravinteita, terveellistä ruokaa sekä homeopaattisen tuen avulla. Kehotan kaikkia ihmisiä luomaan sellaisen verkoston itselleen, joka mahdollistaa niin fyysisen kuin psyykkisenkin kunnon kohottamisen. Minulla oli onnea, että äitini ymmärsi vaihtoehtohoitojen päälle ja oli käyttänyt itse homeopatiaa erilaisiin elimistön epätasapainotiloihin jo vuosia. Äidilläni oli suuressa osassa oireiden syy amalgaamit ja niiden vääränlainen poistaminen, josta seurasi vuosien taistelu.


Tällä hetkellä olen ketogeenisellä ruokavaliolla ja voin vieläkin paremmin. Maksan ja muunkin elimistön puhdistaminen on tärkeää ja kun sen tekee oikein, on mahdollisuus parempaan elimistön tasapainoon ja sitä kautta vähempään stressiin.


Voidaan puhua elimistön fyysisestä stressistä kuten esimerkiksi hapetusstressistä sekä erilaisista psyykkisistä stressioireista. Nämä kaikki kuitenkin usein nivoutuu yhteen, joten on hoidettava kokonaisuutta. Kun aloittaa ottamaan hyviä terveellisiä lisäravinteita ja valitsee sellaiset helpot ratkaisut, jotka sillä hetkellä palvelee parhaiten- pystyy keskittymään myös muuhun elämään, eikä koko aika pyöri ruoan ja lisäravinteiden ympärillä. Kuitenkin asiaan kannattaa todellakin keskittyä, mutta usein henkilö joka on toipumassa esimerkiksi vakavista sairaustiloista, ei jaksa keskittyä oleelliseen. Tässä onkin suuri merkitys tukiverkostolla. Itselläni on tukiverkostossa tällä hetkellä suuri joukko erilaisia asiantuntijoita- NLP-ihmisiä, ravintoterapeutteja ja ravintoneuvojia sekä luottohomeopaatti.


Jos olisin nyt burnoutin partaalla, tärkein asia mistä aloittaisin olisi laadukkaat lisäravinteet. Itse käytin tässä vaikeassa vaiheessa Fitline-tuottteita (www.pm-international.com/fi), mitä myös pystyn luotettavasti ja sydämellä suosittelemaan muille. Asia ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen, että kaikki ainesosat aina sopisivat kaikille, mutta tässä kriisitilanteessa parasta on aloittaa jostakin, siten että energia lisääntyy ja on mahdollista jaksaa ottaa muista asioista selvää. Myöskin, jos jostakin lisäravinteesta tai ruoka-aineesta tulee oireita, pitää ottaa selvää onko kyse allergiasta, herkistymisestä kyseiselle ruoka-aineelle, vaiko pelkästään puhdistusreaktio, joka hetken päästä menee ohi.


Tärkein oikeastaan kaikessa tässä terveyden viidakossa, onkin itselle oikeanlaisen tiedon etsiminen ja löytäminen. Yritän tässä blogissa, hieman valottaa näitä asioita, jotka joillekin toki on myös itsestään selvyyksiä-mutta monelle kärsivälle vielä ihan uutta tietoa.