Hyvä vai huono palautuminen?

28.04.2023

On olemassa monenlaista stressiä mm. henkistä ja fyysistä stressiä, kun puhumme henkisestä stressistä yleensä se tarkoittaa henkistä kuormitusta, jonka tunnemme monesti myös kehossamme esim. päänsärkynä, huonona suoliston toimintana tai esimerkiksi selkäkipuna, kun henkinen taakka on ollut liian raskas kantaa tai elämäämme on tullut jokin menetys.

Fyysinen stressi on voinut tulla elämäämme ja kehoomme työn kautta eli kipuja voi olla eri sairauksista ja työn konkreettisesti uuvuttamasta kehosta. Myös ylipaino on sitä fyysistä stressiä aiheuttava tila, sillä siihen yleensä liittyy tulehduksellisuutta kehossa.

Näistä edellä mainitut syyt voivat hyvinkin olla hyvän palautumisen esteenä. Lisäksi palautumiseen liittyy kaikki mikä liittyy hermoston toimintaan sekä meidän suolistomme toimintaan. Huonolaatuinen uni, huono syöminen, huonolaatuinen ruoka ja monet muut terveysasiat vaikuttavat siihen kuinka hyvin kehomme palautuu stressaavista tilanteista taikka ihan normaalista päivittäisestä kuormituksesta.

Jos olet joutunut tällaiseen "pattitilanteeseen", aloittaisin muutoksen ensin kunnostamalla ruokavaliota eli lisäämällä sinne hyviä aineksia ja juomalla paljon vettä. Lisäksi ottaisin käyttöön sellaisia lisäravinteita mm. b-vitamiinit (purkista, luontaiset luontaistuotekaupasta taikka jälleenmyyjältä), jotka vähentävät aivosumua ja antavat Sinulle mahdollisuuden toimintaan eli oman terveyden suunnitelman tekoon.

Vinkki vitonen vielä loppuun: kirjoita ylös kuinka voit, päivittäinen asioiden kirjaaminen auttaa paremmin näkemään kokonaistilannettasi ja auttaa tekemään suunnitelmaa tulevaan- kohti hyvää palautumista ja elinvoimaa.